Sistem Inteligent de Protecție Antiseismică

iSentinel® IoT a câștigat medalia de aur la EUROINVENT 2020
12 iunie 2020
by

iSentinel® IoT a câștigat medalia de aur la EUROINVENT 2020

iSentinel®, ce sunt și cum te ajută soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, o invenție românească în care s-au investit peste 500.000 Euro

 • iSentinel® IoT, dezvoltarea iSentinel®, soluții inteligente de protecție și avertizare seismică, a câștigat medalia de aur la EUROINVENT 2020
 • iSentinel® IoT și iSentinel®, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie românească inovatoare, cu preocupări în domeniul sistemelor de protecție și salvare a vieții și bunurilor în caz de cutremure, dezastre naturale, atacuri teroriste și acțiuni de război
 • iSentinel® are la activ peste 60 de trofee și medalii de aur la saloanele de inventică internaționale. Luna aceasta, iSentinel® a câștigat și competiția Asia Invent, expoziția internaţională de inventică de la Singapore
 • Până acum, s-au investit peste 500.000 de Euro în dezvoltarea și patentarea iSentinel® pe o perioadă de 20 de ani, timpul maxim posibil
 • În cazul unui cutremur iSentinel® (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) și iSentinel® IoT permit companiilor, indiferent de mărime și activitate, să funcționeze în continuare, să salveze vieți omenești, asigurând continuitatea business-ului
 • Momentan, pe lângă iSentinel® Home, iSentinel® IMMO, există și iSentinel® Industry, o soluție foarte căutată
 • Pentru 2020-2021 ne-am propus să acoperim tot segmentul industrial și sectorul public: spitale, pompieri, poliție etc. Ne dorim să asigurăm continuarea activității lor  în caz de dezastru
 • Pe lângă aceste obiective, ne-am propus să asigurăm și continuitatea activității forțelor de intervenție pentru a putea să le oferim un avantaj în fața acestui pericol nevăzut 

Mă onorează acest premiu, fiind confirmarea a tot ceea ce am creat și implementat până acum. Ne aflăm într-un moment delicat, când toate studiile ne arată că marele cutremur va veni cât de curând și de aceea, este extrem de important să știm cum să ne protejăm viața și bunurile noastre, a declarat Dr. Ing. Mircea Manolescu, inventatorul iSentinel® și iSentinel® IoT.

iSentinel® IoT, dezvoltarea iSentinel®, soluții inteligente de protecție și avertizare seismică, a câștigat în acest weekend medalia de aur la categoria 12 – Safety, Protection and Rescue of People, în cadrul celei de-a XII-a ediție a EUROINVENT. Acesta este cel mai mare salon de invenții din Europa de Est, care încurajează creativitatea și inovarea într-un context internațional larg.

Arexman Construct, o companie românească inovatoare, cu preocupări în domeniul sistemelor de protecție și salvare a vieții și bunurilor în caz de cutremure, dezastre naturale, atacuri teroriste și acțiuni de război, a expus în cadrul salonului de inventică noua soluție iSentinel® IoT, ce va face parte în următorii ani din portofoliul său.  Produsele sale, iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™, au o largă recunoaștere internațională și sunt destinate siguranței și îmbunătățirii condițiilor de viață ale oamenilor și a protecției patrimoniului.

Arexman Construct își va extinde portofoliul pe segmentul industrial cu iSentinel® IoT. Ceea ce facem este să adaptăm o soluție premiată la nivel internațional cu peste 60 de medalii, care și-a dovedit eficiența, la toate nevoile de siguranță ale companiilor în era digitală, fie ele start-up-uri, companii locale, multinaționale. Prin iSentinel® IoT, dorim să arătăm angajamentul nostru pe termen lung de a susține mediul de business. Până acum, s-au investit peste 500.000 de Euro în dezvoltarea și patentarea produsului pe o perioadă de 20 de ani, timpul maxim posibil. Momentan, pe lângă iSentinel® Home, iSentinel® IMMO, avem și iSentinel® Industry, o soluție foarte căutată, a declarat Paul Ioan, COO iSentinel®. 

În poziția sa, Paul Ioan se ocupă atât de implementarea și atingerea obiectivelor de business pentru iSentinel® din cadrul Arexman Construct, cât și de crearea și implementarea strategiei de vânzări. 

iSentinel® IoT, disponibil pe piață abia din 2022

Soluția inteligentă iSentinel® IoT este creată și personalizată pentru instalații industriale, clădiri pentru protecția oamenilor și a mediului în caz de cutremur major și alte dezastre.

Structurată pe trei niveluri, detectare, decizie și execuție, această soluție inteligentă permite conectarea în orice moment a iSentinel® cu alte sisteme compatibile tehnologic (gaz, fum, apă și / sau detecție personalizată) pentru a extinde soluția iSentinel® IoT la orice tip de protecție, nu numai la cutremur.

iSentinel® IoT este soluția de protecție seismică inteligentă cu abilități de analiză și comunicare extinse, care permite un control mult mai strict al elementelor sistemului, bazat pe accesul permanent la informațiile privind starea acestor elemente. Noua conjunctură permite pe de o parte stocarea informațiilor despre elementele sistemului într-un punct central, și pe de altă parte, permite schimbul de informații între diversele elemente interconectate, având ca rezultat final creșterea fiabilității întregului ansamblu și automatizarea proceselor de protecție pentru multe dintre situațiile cu potențial de defect care se pot ivi.

Având în vedere domeniul foarte sensibil și important al protecției vieții și bunurilor în care se folosește iSentinel® IoT, soluția este redundantă: include și posibilitatea analizei și declanșării de către un operator uman a procedurilor de protecție atât pentru a evita urmările unui pericol iminent, cât și ca posibilitate de testare periodică.

iSentinel® IoT va funcționa pe baza infrastructurii existente a soluțiilor iSentinel®

iSentinel®, sistemul inteligent de protecție și avertizare seismică, este deja instalat în țară și în afară. Banca Națională a României, Institutul Bancar Român, ENGIE, Mediaplus, fabrică Puratos, IBM, Skanska, GreenGate, Tower Center International, Academia Hagi, Muzeul Țăranului Român, International School of Bucharest etc, dar și persoane fizice sunt doar câțiva dintre clienții care folosesc cu deplină satisfacție iSentinel®. De asemenea, soluția iSentinel® s-a implementat cu succes în Elveția, SUA, Honolulu, Franța, Italia, Bruxelles etc.

Luna aceasta, iSentinel® a câștigat și competiția Asia Invent, expoziția internaţională de inventică de la Singapore, adăugând încă o medalie de aur în portofoliul său.
iSentinel® IoT reprezintă ultima invenție cu care a participat în acest an la EUROINVENT. Aceasta este dezvoltarea soluției inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinel®, în funcție de nevoile unui segment important al pieţii și de tendința actuală în acest domeniu tehnologic.

Odată cu numirea Iuliei Ioana Huiduc Manolescu ca Sustainability Development Manager, a cărui rol strategic implică dezvoltarea companiei la nivel internațional, iSentinel® fiind deja lider de piață în România. Iulia Ioana Huiduc Manolescu, Sustainability Development Manager: Îmbunătățim soluțiile din portofoliul Arexman Construct și vom continua să fim un furnizor de încredere pentru fiecare tip de afacere, de la persoane fizice la întreprinderi mici și corporații.

În cazul unui cutremur iSentinel® (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) și iSentinel® IoT permit companiilor, indiferent de mărime și activitate, să funcționeze în continuare, să salveze vieți omenești, asigurând continuitatea business-ului. În toată această perioadă dificilă pentru toți, iSentinel® s-a implicat în mai multe proiecte umanitare. Vom reveni cu detalii mai multe într-un alt comunicat.

Avantajele companiilor și organizațiilor de top care folosesc iSentinel®

iSentinel®, soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, urmează protocolul pe care îl dorești. Avantajele pe care le oferă iSentinel®, soluțiile de protecție și avertizare seismică, sunt numeroase. Prezentăm câteva dintre ele:

 1. Viață-sănătate

Viața utilizatorilor este protejată în mod direct și indirect: prin alarmare precoce și/sau prin difuzare de mesaje vocale cu instrucțiuni pentru plasarea lor în zonele cu riscul cel mai mic, dar și prin faptul că împiedicând să se producă explozii și incendii, utilizatorii nu mai sunt expuși riscurilor suplimentare, în afară celor generate de prăbușirea clădirii totale sau parțiale, de căderea unor obiecte grele, împroșcarea cu cioburi de sticlă sau faianță etc., deja cunoscute. 

2. Protejează clădirea și bunurile

Cu mai puțin de 1% din investiție, ceea ce oferă un coeficient mare de performanță a investiției – adică raportul dintre valoarea protejată și valoarea protecției – foarte bun, iSentinel®, soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, acoperă cca. 50% din riscurile consecutive ale unui cutremur. Incendiile și exploziile datorate scurgerilor de gaze sau scurtcircuitelor electrice, inundațiile, exfiltrarea substanțelor toxice și periculoase, deversarea lor în aer sau în emisari, au consecință, pe lângă – distrugerea clădirilor, a activelor firmelor, a patrimoniului persoanelor fizice și juridice, distrugerea irecuperabilă a operelor de artă, distrugerea sistemelor și echipamentelor industriale – și poluarea mediului înconjurător.

Alcătuirea și aplicarea automată a unui protocol de protecție seismică, personalizat în funcție de specificul și necesitățile fiecăruia și aplicarea lui strictă, constituie soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinel®, cu eficiență maximă și fiabilitate. Mai mult decât atât, prin capacitatea sistemului de a comunica cu alte sisteme de tip BMS, SCADA și Centrală de Incendiu participă la realizarea protecției integrate a clădirii.

3. Evită poluarea mediului

Multe dintre procesele industriale implică folosirea, în procesul tehnologic, a substanțelor nocive pentru persoane și mediu. Prin respectarea normelor de securitate, în condiții obișnuite, utilizarea lor se face în deplină siguranță. În cazul unui cutremur apar, însă, situații neprevăzute care pun în pericol viața oamenilor și calitatea mediului. Prin utilizarea unei soluții iSentinel® personalizate (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) în funcție de specificul activității și de necesitățile beneficiarului, toate aceste pericole sunt mult reduse sau dispar total. Soluția iSentinel® Industry permite declanșarea unui număr nelimitat de protocoale de protecție specifice. În plus, prin utilizarea unor senzori suplimentari de gaz, fum, apă, temperatură etc. și prin interconectarea acestui sistem cu cele existente deja în clădire, tip BMS sau Centrala de Incendiu, se realizează protecția integrată a obiectivului.

4. Continuitate business

Prin evitarea distrugerilor consecutive a unui cutremur, adoptarea unei soluții inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinel® permite reluarea activității la scurtă vreme după aceea. Acest lucru, pe lângă faptul că patrimoniul rămâne intact, permite și onorarea cu întârziere minimă sau zero a contractelor, ceea ce reprezintă un avantaj concurențial: întotdeauna clienții se reorienteaza către cei care sunt capabili să le satisfacă necesitățile la timp.

Repararea distrugerilor produse de cutremur sunt plătite de asigurator (cu condiția ca acesta să nu dea faliment, cum s-a întâmplat la 9/11), dar nu acoperă și profitul pierdut până la remedierea situației și reînceperea lucrului. 

          5. Scade prima de asigurare

Ca urmare a scăderii riscului seismic, scade și prima de asigurare, ajungând astfel ca investiția, nu numai că se recupereze în timp record, dar odată recuperată, produce și economii deloc de

neglijat. Cuantumul primelor de asigurare pentru o clădire protejată cu sistemul iSentinel® depinde de societatea de asigurări la care este întocmită polița.

Soluțiile iSentinel® pentru piața din România și planurile de viitor

Paul Ioan, COO iSentinel®: 2019 a fost un an bun la nivel național, reușind și să punem bazele dezvoltării afacerii și la nivel mondial. În România, am dezvoltat noi soluții iSentinel®, iSentinel® Home, iSentinel® IMMO și iSentinel® Industry, în urma discuțiilor avute cu fiecare segment de piață în parte

Pentru 2020-2021 ne-am propus să acoperim atât segmentul industrial românesc, cât și sectorul public: spitale, pompieri, poliție etc. Ne dorim să asigurăm continuarea activității lor în caz de dezastre. Pe lângă aceste obiective, ne-am propus să asigurăm și continuitatea activității forțelor de intervenție pentru a putea să le oferim un avantaj în fața oricărui pericol neprevăzut. 

iSentinel® Home, soluția inteligentă de protecție și avertizare seismică, este dedicată segmentului casnic. Este protecția de care ai nevoie, pentru tine și cei dragi.

 • Protejează viața și bunurile prin evitarea incendiilor și exploziilor
 • Protejează clădirea
 • Întrerupe automat alimentarea cu gaze la exteriorul imobilului
 • Oferă utilizatorilor timpul necesar pentru a se adăposti în siguranță
 • Se declanșează cu  zeci de secunde înainte de sosirea undei distructive a cutremurului 
 • Funcționează chiar și în cazul unei pene de curent de până la 15 zile
 • Nu necesită abonament
 • Independentă și autonomă, funcționează off grid în condițiile reale ale unui cutremur, atunci când infrastructura este deteriorată sau distrusă 
 • Reacționează adecvat la ceea ce se întâmplă cu clădirea protejată, nu la ce se întâmplă în Vrancea (unda seismică este atenuată)
 • Reacționează atât la cutremurul principal cât și la toate replicile lui
 • Poate fi instalată rapid, oriunde în țară sau în străinătate
 • Poate fi mutată cu ușurință
 • Asigură protecția indiferent de unde vine unda seismică
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Capacitate de analiză performantă – nu trimite alarme false

Soluția inteligentă de protecție și avertizare iSentinel® IMMO este creată pentru segmentul business, pentru protecția oamenilor, a bunurilor și a continuității afacerilor.

 • Realizează protecția integrată a clădirii
 • Protejează viața și bunurile prin evitarea incendiilor și exploziilor
 • Protejează valorile de patrimoniu și bunurile prin evitarea inundării
 • Întrerupe automat alimentarea cu gaze din exteriorul imobilului
 • Întrerupe automat apa și curentul
 • Oferă utilizatorilor timpul necesar pentru a se adăposti în siguranță
 • Se declanșează cu secunde sau zeci de secunde înainte de sosirea undei distructive a cutremurului
 • Funcționează chiar în cazul unei pene de curent de până la 15 zile
 • Independentă și autonomă, funcționează off grid în condiții reale ale unui cutremur, atunci când infrastructura este deteriorată sau distrusă 
 • Reacționează adecvat la ceea ce se întâmplă cu clădirea protejată, nu la ce se întâmplă în Vrancea (unda seismică este atenuată)
 • Reacționează atât la cutremurul principal, cât și la toate replicile lui
 • Poate fi instalată rapid, oriunde în țară sau în străinătate
 • Poate fi mutată cu ușurință
 • Asigură protecția indiferent din ce epicentru vine unda seismică
 • Capacitate de analiză performantă – nu trimite alarme false
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Asigură business continuity

iSentinel® Industry, soluția inteligentă pentru protecție și avertizare seismică, este destinată exclusiv segmentului industrial, pentru protecția oamenilor, a investiției și pentru continuitate în business.

 • Realizează protecția integrată a obiectivului
 • Protejează viața și bunurile prin evitarea incendiilor și exploziilor
 • Protejează documentele și bunurile prin evitarea inundării
 • Protejează instalațiile și echipamentele industriale
 • Protejează mediul
 • Întrerupe automat alimentarea cu gaze din exteriorul clădirilor
 • Întrerupe automat apa și curentul
 • Oprește echipamentele industriale
 • Încetinește sau oprește materialul rulant și centrifugele
 • Declanșează orice protecție personalizată
 • Oferă angajaților timpul necesar pentru a se adăposti în siguranță
 • Independentă și autonomă, funcționează off grid în condiții reale ale unui cutremur, atunci când infrastructura este deteriorată sau distrusă 
 • Reacționează adecvat la ceea ce se întâmplă cu clădirea protejată, nu la ce se întâmplă în Vrancea (unda seismică este atenuată)
 • Funcționează chiar în cazul unei pene de curent de până la 15 zile
 • Evită întreruperea nejustificată a proceselor de producție, datorată aprecierii eronate a magnitudinii seismului
 • Reacționează atât la cutremurul principal, cât și la toate replicile lui
 • Asigură redundanța prin cuplarea cu un alt sistem de detecție cutremur
 • Poate fi instalată oriunde în țară sau străinătate
 • Poate fi mutată
 • Asigură protecția indiferent de unde vine undă seismică
 • Capacitate de analiză performantă – nu trimite alarme false
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Asigură business continuity

În istorie este consemnat faptul că invențiile românești, cum ar fi insulina descoperită de Nicolae  Paulescu și stiloul lui Petrache Poenaru, au salvat umanitatea. iSentinel® își propune să devină invenția secolului pe plan mondial, care asigură protecția și continuitatea omenirii. Recunoașterea internațională, palmaresul de medalii de aur de la saloanele de inventică, satisfacțiile clienților, ne arată că acest obiectiv poate fi îndeplinit, a declarat Paul Ioan, COO iSentinel®.

EUROINVENT este organizat sub egida IFIA, International Federation of Inventors’ Associations, și a fost creat pentru a identifica și recunoaște cele mai bune invenții.

Despre iSentinel®

iSentinel®, soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie românească inovatoare, cu preocupări în domeniul sistemelor de protecție și salvare a vieții și bunurilor în caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste și acțiuni de război. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™ au o largă recunoaștere internațională și sunt destinate îmbunătățirii condițiilor de viață ale oamenilor, siguranței și protecției bunurilor și assets. Urmărește-ne pe isentinel.ro și pe Facebook și LinkedIn.

Share:

Add your Comment