Sistem Inteligent de Protecție Antiseismică

Dr. Inginer Mircea Manolescu va face parte din cadrul juriului EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est

13 martie 2020
by

Dr. Inginer Mircea Manolescu va face parte din cadrul juriului EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est


O nouă soluție, iSentinel® IoT, va concura în cadrul competiției

Dr. Ing. Mircea Manolescu, inventatorul iSentinel®, va participa în calitate de membru al juriului în cadrul secțiunii 2- Energy and Sustainable Developpement la cea de-a XII-a ediție a EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est, care încurajează creativitatea și inovarea într-un context internațional larg. Noua soluție inteligentă de protecție și avertizare, iSentinel IoT®, va fi prezentă la EUROINVENT, unde va intra în concurs la categoria 12 – Safety, Protection and Rescue of people.

Primirea acestei invitații de a fi membru în juriul EUROINVENT este o recunoaștere a activității de invenție și inovație în domeniul siguranței a Dr. Ing. Mircea Manolescu.

Singura competiție din Europa de Est, EUROINVENT, recunoaște și răsplătește realizările extraordinare ale inventatorilor pe plan național și internațional. Este un privilegiu să fiu membru al acestui juriu! Această onoare reprezintă validarea la nivel internațional a eforturilor echipei noastre de conștientizare a pericolului seismic și pregătirea pentru a salva cât mai multe vieți și afaceri, declară Dr. Ing. Mircea Manolescu.

Născut în România, a studiat în Franța, dar s-a întors în țară pentru a ajută societatea românească, deoarece e conștient că în cazul unui cutremur mare, foarte mulți oameni nu vor avea nicio șansă.

Printre soluțiile cu care s-a remarcat la saloanele de inventică, se numără:

•        SUPER Shelter, un modul individual de protecție seismică și antiteroristă, cu care a luat medalia de aur la Geneva, la Bruxelles și în multe alte țări;

•        SUPER Desk, ce salvează viața copiilor din instituțiile de învățământ cu o variantă pentru clădirile de birouri;

•        Regenesys – protectie seismica personala si regenerare a starii de bine si a sanatatii / re-echilibrare a diverselor organe si stimulare a diverselor functionalitati

•        iSentinel®, sistemul inteligent de protecție și avertizare seismică, este deja instalat în tară și în afară. Banca Națională a României, Institutul Bancar Român, ENGIE, Mediaplus, fabrică Puratos, IBM, Skanska, GreenGate, Tower Center International, Academia Hagi, Muzeul Țăranului Român, International School of Bucharest etc, dar și persoane fizice sunt doar câțiva dintre clienții care folosesc cu deplină satisfacție iSentinel®. De asemenea, soluția iSentinel® s-a implementat cu succes în Elveția, SUA, Honolulu, Franța, Italia, Bruxelles etc.

Luna aceasta, iSentinel® a câștigat și competiția Asia Invent, expoziția internaţională de inventică de la Singapore, adăugând încă o medalie de aur în portofoliul său.
iSentinel® IoT reprezintă ultima invenție cu care participă în acest an la EUROINVENT. Aceasta este dezvoltarea soluției inteligente de protecție și avertizare seismică iSentinel®, în funcție de nevoile unui segment important al pieţii și de tendința actuală în acest domeniu tehnologic.

iSentinel® participă cu varianta iSentinel IoT® la cea de-a XII-a ediție EUROINVENT

Anul acesta, Dr. Ing. Mircea Manolescu participă cu soluția inteligentă iSentinel IoT®, creată și personalizată pentru instalații industriale, clădiri, instalații, active pentru protecția oamenilor și a mediului în caz de cutremur major și alte dezastre.

Structurată pe trei niveluri, detectare, decizie și execuție, această soluție inteligentă permite conectarea în orice moment a iSentinel® cu alte sisteme compatibile tehnologic (gaz, fum, apă și / sau detecție personalizată) pentru a extinde soluția iSentinel IoT® la orice tip de protecție, nu numai la cutremur.

iSentinel® IoT este soluția de protecție seismică inteligentă cu abilități de analiză și comunicare extinse, care permite un control mult mai strict a elementelor sistemului, bazat pe accesul permanent la informații privind starea acestor elemente. Nouă conjunctură permite pe de o parte stocarea informațiilor despre elemenetele sistemului într-un centru nevralgic și deci controlul centralizat și pe de altă parte permite schimbul de informații între diversele elemente interconectate având ca rezultat final creșterea fiabilității întregului ansamblu și dispariția necesității intervenției umane pentru multe dintre situațiile cu potențial de defect care se pot ivi.

Având în vedere domeniul foarte sensibil și important al protecției vieții și bunurilor în care se folosește iSentinel® IoT soluția este redundantă : include și posibilitatea analizei și declanșării de către un operator uman a procedurilor de protecție atât pentru a evita urmările unui pericol iminent cât și ca posibilitate de testare periodică.

Odată cu numirea Iuliei Ioana Huiduc Manolescu ca Sustenability Development Manager, a cărui rol strategic implică dezvoltarea companiei la nivel internațional, iSentinel® fiind deja lider de piață în România. Iulia Ioana Huiduc Manolescu, Sustenability Development Manager: Îmbunătățim soluțiile din portofoliul Arexman Construct și vom continua să fim un furnizor de încredere pentru fiecare tip de afacere, de la persoane fizice la întreprinderi mici și corporații.

În cazul unui cutremur iSentinel® (iSentinel HOME®, iSentinel IMMO®, iSentinel Industry®) și iSentinel IoT® permit companiilor, indiferent de mărime și activitate, să funcționeze în continuare, să salveze vieți omenești, asigurând continuitatea business-ului. În toată această perioadă dificilă pentru toți, iSentinel® s-a implicat în mai multe proiecte umanitare. Vom reveni cu detalii mai multe într-un alt comunicat.

EUROINVENT este organizat sub egida IFIA, International Federation of Inventors’ Associations, și a fost creat pentru a identifica și recunoaște cele mai bune invenții.

Despre iSentinel®

iSentinel®, soluțiile inteligente de protecție și avertizare seismică, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie românească inovatoare, cu preocupări în domeniul sistemelor de protecție și salvare a vieții și bunurilor în caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste și acțiuni de război. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™ au o largă recunoaștere internațională și sunt destinate îmbunătățirii condițiilor de viață ale oamenilor, siguranței și protecției patrimoniului. Urmărește-ne pe isentinel.ro și pe Facebook și LinkedIn.

PENTRU MAI MULTE DETALII:

Comercial: paul.ioan@isentinel.ro

Presă: diana.calota@isentinel.ro

Share:

Comment (1)

  1. Un comentator WordPress

    13 mart. 2020 - 15:07

    Bună, acesta este un comentariu.
    Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog vizitează ecranul Comentarii din panoul de control.
    Avatarele comentatorului provin din Gravatar.

Add your Comment